Endolift®

Šta je Endolift®?

Endolift® je minimalno invazivna ambulantna laserska procedura koja se koristi u endo-tkivnoj (intersticijskoj) estetskoj medicini.

Endolift® je tretman bez skalpela, ožiljaka i bola koji omogućava da se podstakne restruktuiranje kože i da se smanji opuštenost kože.

Za šta je Endolift® laserski tretman?

Endolift® tretman se izvodi zahvaljujući specifičnim mikro optičkim vlaknima za jednokratnu upotrebu, tankim poput dlake (FTF Eufoton®) koja se lako ubacuju ispod kože u površinsku hipodermu.

Zatezanje kože koje stvara Endolift® striktno je povezano sa selektivnošću korišćenog laserskog zraka, odnosno sa specifičnom interakcijom laserske svetlosti koja selektivno pogađa dve glavne mete ljudskog tela: vodu i masnoću.

Koja područja se mogu tretirati Endolift®?

Endolift® remodelira celo lice: ispravlja blagu opuštenost kože i nakupine masti na donjoj trećini lica (dvobrada, obrazi, usta, linija vilice) i vratu.

Selektivna toplota izazvana laserom topi masnoću, koja se izliva iz mikroskopskih ulaznih otvora na tretiranom području i istovremeno izaziva trenutno povlačenje kože.

Koliko brzo ćemo videti rezultate?

Rezultati ne samo da su odmah vidljivi, već nastavljaju da se poboljšavajunekoliko meseci nakon procedure, jer se dodatni kolagen izgrađuje u dubokim slojevima kože.

Najbolji trenutak kada treba ceniti postignute rezultate je posle 6 meseci. Kao i kod svih procedura uestetskoj medicini, odgovor i trajanje efekta zavise od svakog pacijenta i ako lekar smatra da je potrebno, Endolift® se može ponoviti bez nuspojava.

Koliko tretmana je potrebno?

Samo jedan. U slučaju nepotpunih rezultata, može se ponoviti po drugi put u prvih 12 meseci.