Estetska medicina - AntiAging

U našoj ordinaciji, uz pomoć i savete stručnog i iskusnog medicinskog tima, možete uraditi sledeće estetske tretmane:
Mezoterapija

Mezoterapija je savremena nehirurška procedura za podmlađivanje kože lica, vrata i dekoltea, kojom se mikroinjekcijama u srednji sloj kože ubrizgavaju prirodni sastojci u obliku koktela na svakih 0,5 do 1,5 cm površine kože,tankim iglicama. Mezoterapijski kokteli sadrže: hijaluronsku kiselinu, vitamine (A, B, C, E, K), minerale, antioksidanse, faktore rasta, tačnije sve ono što koži nedostaje. Mezoterapijom se postiže poboljšanje ishrane kože, bolja hidratacija i protok krvi, stimulisanje stvaranja novog kolagena u koži i smanjenje bora. Preporučuje se 2 do 3 tretmana na dve do četiri nedelje. U našoj ordinaciji koristimo najnoviji mezoterapijski pištolj PISTOR ELIANCE koji omogućava bezbolan tretman i najkvalitetnije mezoterapijske koktele FUSION MESO.

Novom generacijom i savremenim Pistor pištoljem, osvežite svoje lice mezoterapijom ili PRP tretmanom.
Profhilo

Profhilo tretmanom postižemo izuzetnu hidrataciju, zatezanje kože i remodeliranje tkiva uz maksimalno zadržavanje prirodnog izgleda. Profhilo je jedinstven proizvod sa najvišom koncentracijom hijaluronske kiseline, koji se nakon injektovanja ravnomerno raspoređuje u potkožno tkivo otklanjajući znake starenja u vidu bora i sitnih linija na koži, koristi se za regije lica, vrata, dekoltea, nadlanica i tela. Hijaluron se sporo otpušta i tkivo i pospešuje fibroplaste na sintezu elastina i kolagena, vezuje vodu i daje dugotrajan efekat koji se najbrže i najbolje vidi na najnaboranijim regijama. izdvaja se i po načinu ubrizgavanja u određene tačke tako da je komfornije i manje bolno od filera. Takođe se može kombinovati i sa ostalim preparatima iz domena estetske medicine. Preporučuje se da se tretman ponovi za 4 nedelje, kako bi efekat bio dugotrajniji. Pogodan je za oba pola, od 30 godina pa nadalje.
PRP tretman

PRP je tretman podmlađivanja vlastitom krvnom plazmom bogatom trombocitima, tako da je najprirodniji i najbezbedniji tretman za očuvanje kvaliteta kože. Namenjen je poboljšanju elastičnosti kože lica, vrata, dekoltea i šaka, korigovanju tamnih podočnjaka, zaustavljanju produbljivanja finih linija i bora, ublažavanju ožiljaka od akni i vidljivosti proširenih pora, kod gubitka kose ukoliko su očuvani folikuli. Tretman se izvodi pod topiklanom anestezijom u obliku kreme ili gela, radi što prijatnijeg i bezbolnijeg osećaja. Količina krvi koja se vadi je 8 - 10 ml, epruveta se stavlja u poseban aparat (centrifugu) kako bi se odvojili trombociti i krvna plazma od ostalih ćelija. Tako pripremljen preparat se tankim iglicama unosi u kožu. Cellular Matrix je tretman koji prestavlja sinergiju PRP-ja i hijaluronske kiseline koji se po istom principu unosi u kožu. Nakon tretmana se može javiti crvenilo, otok i modrice koje su kratkotrajnog karaktera. Potrebno je izbegavati dodirivanje lica i nanošenje šminke u prvih 12 sati nakon tretmana, izbegavati saunu, solarijum i izlaganje sunčevim zracima bez zaštitnog faktora. Rezultati su vidljivi nedugo posle tretmana, dok se pun efekat očekuje nakon 3 meseca. Preporuka je uraditi 3 serije u razmaku od 4 do 6 nedelja. Ne preporučuje se kod postojanja onkoloških oboljenja, sistemskih oboljenja krvi, akutnih infekcija i kod pacijenata na antikoagulantnoj terapiji.

PRP tretman, sa regenlabovim celular matrixima.
PRX-T33

PRX-T33 je hemijski piling za biorevitalizaciju lica koji briše znake starenja, osvežava kožu, vraća joj blistavost i čvrstinu, smanjuje bore i povećava elastičnost. Preporučuje se za sve tipove kože i u svim dobima života, a može se raditi tokom cele godine. Naziva se i piling bez pilinga, jer posle njega nema perutanja i ljuskanja kože. Primenjuje se i za lečenje ožiljaka kod dece od 5 do 12 godina, za rešavanje problema masne kože sklone aknama u uzrastu od 12 do 25 godina, a odlično je rešenje i za melazme (pigmentne fleke nastale u trudnoći) kod žena do 35. godine. PRX-T33 je preparat sa precizno odmerenim količinama trihlosirćetne kiseline i vodonik-peroksida. Tretman počinje temeljnim čišćenjem kože, nakon kog se masažnim pokretima utrljava preparat, čime se istovremeno postiže i zatezanje lica, drenaža, ali i piling koji uklanja izumrle ćelije i nečistoće površinskog sloja kože. Na kraju se nanosi krema za odredjeni tip kože, kako bi koža bila nahranjena i potpuno zaštićena od spoljnih uticaja. Tretman je veoma prijatan, sa osećajem blagog zagrevanja kože, traje oko 30 minuta, a odmah nakon tretmana možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima.
Dermapen

Dermapen spada u grupu tretmana kojima se poboljšava kvalitet kože. Ukoliko želite da poboljšate teksturu i elastičnost kože, ublažite bore, ožiljke i hiperpigmentacije, akne, masnu kožu i strije, onda je ovo pravi izbor. Dermapen je aparat u obliku olovke koji ima nastavak sa iglicama, sterilnim i za jednokratnu upotrebu, kojim se ubrizgavaju kokteli. Svaka regija se radi na precizno određenoj dubini. Izvodi se u topikalnoj anesteziji radi prijatnijeg osećaja. Nakon tretmana mogu se javiti crvenilo, otok i tačkaste modrice koje nestaju nakon par dana. U prvih 12 sati treba izbegavati dodirivanje lica prstima, nanošenje šminke, saunu, solarijum i izlaganje suncu bez zaštitnog faktora. U zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo, tretman se može ponoviti za 2 do 4 nedelje. Mehanizam delovanja ovog tretmana je dvostruk: kontrolisana mikrooštećenja na koži izazvana iglicama podstiču prirodan proces regeneracije, a dejstvom aktivnih supstanci iz koktela poboljšava se tekstura i tonus kože, ublažava vidljivost pora i ožiljaka i koža se dubinski hidrira.
Jalupro Super Hydro

Jalupro Super Hydro je izuzetno kvalitetan preparat za borevitalizaciju kože kojim radimo veoma popularan tretman kojim se postižu odlični rezultati. Jalupro je koktel koji čine hijaluronska kiselina i 7 aminokiselina (glicin, L-prolin, L-leucin, L-lizin, L-alanin, L-valin i L-arginin HCL), gde hijaluronska kiselina hidrira kožu, a aminokiseline proizvode kolagen i koži obezbeđuju elastičnost i čvrstinu. Ubrizgava se tankim iglicama u najdublje slojeve kože. Preporučuje se 2 tretmana u mesec dana razmaka, treći tretman nakon 4 meseca i četvrti 3 meseca nakon trećeg. Nakon tretmana moguće pojave crvenila i blagog otoka koje nestaju za nekoliko časova, najduže jedan dan, a prvih 12 sati neophodno je izbegavati šminku, 24 sata znojenje i intenzivne vežbe, a 72 sata sunčanje i saunu.
3D Mezoniti

3D mezoniti su neinvazivna estetska procedura kod kojih se koriste posebno dizajnirana degradirajuća vlakna (niti, konci) u svrhu podizanja, podmlađivanja i zatezanja kože lica i tela. Napravljene su od biorazgradivog materijala, tako da se one resorbuju, a na njihovom mestu se formira potpuno nov kolagen koji pravi potpornu mrežu kože i tako dovodi do lifting efekta. Ovaj tretman odvija se pod anestezijom u vidu kreme, tako da nema bola i nelagode. Niti se u kožu aplikuju tankim iglama koje se nakon toga eliminišu, a niti ostaju u koži i postepeno se razgrađuju u roku od 6 do 8 meseci, sve vreme izazivajući kolagensku stimulaciju koja traje i do godinu i po dana. Posle tretmana javlja se blagi otok i crvenilo koje ubrzo nestje, a pun efekat se vidi nakon 2 meseca i vremenom se samo pojačava. Regije koje se najčešće tretiraju su donja polovina lica, dekolte, kao i opuštena koža unutrašnje strane butina. Takođe se može primenjivati i za područje čela i podizanje obrva i jagodica, korekciju nazolabijalnih bora, uglova usana, formiranje jasne linije vilica, oblikovanje linije vrata i zatezanje kože ispod brade. Procedura traje kratko, svega 20-30 minuta i pacijenti se mogu odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. 3D mezoniti ne bi smeli da rade pacijenti koji boluju od autoimunih i onkoloških bolesti, koji imaju infekciju kože ili poremećaj zgrušavanja krvi.
Fotona4D® TimeWalker® Laser

Fotona4D® TimeWalker® je laser najnovije generacije za lifting i podmlađivanje kože lica, vrata, dekoltea i šaka. 4D predstavlja 4 koraka u laserskom tretmanu pri čemu se objedinjuje dejstvo dva lasera koja rade na dve talasne dužine (ablativnog Er:Yag i Nd:Yag). Er:Yag laser pravi minijaturne, mikroskopske ranice na koži koje podstiču sintezu kolagena i elastičnih vlakana uz prirodno podmlađivanje kože. Pored toga ovaj laser i svojim laserskim pilingom eliminiše površinski sloj kože, briše sitne bore kao i manje nepravilnosti poput plitkih ožiljaka i proširenih pora. Nd:Yag laser zagrevanjem dubokih slojeva kože na 42 stepena, aktivira fibroplaste, ćelije u koži koje vrše sintezu tj. stvaranje novih kolagenih vlakana i na taj način dolazi do prirodnog popunjavanja defekta kože, reoblikovanja kolagena i vraćanja kože u svoju prirodnu, mladoliku strukturu. Pored toga, termalno zagrevanje "starih" vlakana dovodi do njihove kontrakcije i posledičnog liftinga opuštene kože. Laser veoma brzo daje rezultate, vraća koži mladolik i svež izgled, a deluje i preventivno sprečavajući nove znake starenja. 4D laserom se tretiraju:

 • fine i dublje bore lica
 • opuštena koža lica
 • gubitak volumena
 • proširene pore i masna koža
 • hiperpigmentacije
 • fleke i druga oštećenja nastala od sunca
 • ožiljke od akni i drugih hirurških tretmana ili zadesne ožiljke
 • strije
 • istanjena i izmenjena koža nadlanica šaka

Ovaj laserski tretman preporučuje se već pri pojavi prvih bora i oštećenja na koži. Na prirodan način se stimuliše obnavljanje kože, podstiče se restrukturiranje kolagene mreže kože, sinteza novih elastičnih vlakana, poboljšava se cirkulacija kože tako da ona postaje čvršća, jedrija, zategnutija, sa većom sposobnošću za regeneraciju. Preporucuje se 1 do 3 tretmana u zavisnosti od problema kože, u razmaku od mesec dana. Tretman je bezbolan, naknadno bude blago crvenilo kože kao i blago perutanje nekoliko dana.
Epilacija

Epilacija je trajno uklanjanje dlačica korišćenjem energije svetlodnog izvora. Trenutno dostupne metode epilacije razlikuju se po frekvenciji na kojoj rade i širini spektruma: IPL (intensive pulse light-široki spektrum), rubinski laseri (talasna dužina 694 nm), aleksandrit (talasna dužina 755 nm), diodni (talasna dužina 819 nm) i neodimijumski laseri (Nd:Yag - talasna dužina 1064 nm). Najefikasniji za epilaciju su stariji, diodni i savremeni neodimijumski Nd:Yag laser, koji je efikasan i za tamniju kožu i tamniju dlaku. U našoj ordinaciji koristimo neodimijumski Nd:Yag Fotona4D® TimeWalker® Laser koji, za razliku od drugih lasera, kombinuje i selektivnu i homogenu fototermolizu i tako prodire u najdublje strukture, bez dejstva na okolno tkivo. Deluje samo na dlaku, snop svetlosti dolazi do melanina gde se absorbuje svetlost i pretvori u toplotu, deluje na područje neposredno uz dlaku i tako dovodi do smanjenja rasta dlačica u toj regiji. Na ovaj način se efikasno uklanjaju i urasle dlačice, a okolna koža ostaje neoštećena. Nd:Yag laser pruža mogućnost epilacije kod svih tipova kože i efikasno uklanja tanke, fine i svetle dlačice. Da bi efekat bio zadovoljavajuć, potrebno je uraditi nekoliko tretmana čiji broj zavisi od boje i debljine dlačica, područja tela koje se tretira, ciklusa rasta dlake, kao i dubine korena. Kod tamnijih dlačica na svetlom telu potrebno je manje tretmana nego kod svetlijih dlačica. Koža koja se epilira ne treba da bude preplanula. Nd:Yag laserom mogu se tretirati sve regije sa dlačicama kod pacijenata oba pola. Tretman se izvodi tako što se koža najpre očisti pa se laserskim zrakom prelazi preko odabrane regije. Moguće je osetiti toplinu i peckanje, ali to se rešava posebnim hlađenjem kože, bez potrebe za anestezijom. Trajanje tretmana zavisi od veličine regije koja se tretira, od 15 do 60 minuta. Postignuti rezultati održavaju se tretmanom nakon godinu do godinu i po dana ukoliko se pojave dlačice.
AWT (Acoustic Wave Therapy)

AWT ili terapija akustičnim talasima je inovativna metoda lečenja celulita. Ova vrsta terapije zasnovana je na principu pretvaranja kinetičke energije u akustični talas velikog pritiska, uz pomoć posebne tehnologije. Ovi akustični talasi, udruženi sa vibracionom masažom, dizajnirani su tako da ne izazivaju oštećenja na koži, pa je tretman brz, efikasan, neinvazivan i bezbolan. Aparat utiče na zatezanje vezivnog tkiva, poboljšanje cirkulacije, proizvodnju kolagena, što poboljšava elastičnost kože i podmlađuje je. Kao kontaktno sredstvo tokom tretmana koristi se neutralni gel. Tretman traje 30 minuta, nakon čega se radi limfna drenaža, maderoterapija ili anticelulit masaža. Tokom tretmana klijent oseća prijatno zagrevanje, na koži nema vidljivih tragova, pa može odmah nakon tretmana nastaviti svoje redovne dnevne aktivnosti. Potrebno je uraditi 6 do 12 tretmana u seriji, a pauza između treba da bude 48 sati. Serija se može ponoviti već nakon mesec dana. Značajna poboljšanja su vidljiva već posle 3 ili 4 tretmana, efekti terapije traju i duže od 6 meseci, a celulit se može držati pod kontrolom ponavljajući tretman 2 ili 3 puta godišnje. U našoj ordinaciji tretmane radimo izuzetnim BTL SHOCKWAVE aparatom kojim se postižu odlični rezultati.

Akustičnim talasima nove generacije rešite se celulita i opuštene kože, u kombinaciji sa anticelulit masažom ili maderoterapijom.
Hijaluronski Fileri

Tretman hijaluronskim filerima namenjen je ublažavanju znakova starenja kože, smanjenju bora i vraćanju sjaja vašem licu. Hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu koja se prirodno nalazi u vezivnom tkivu naše kože, čija koncentracija vremenom postepeno opada. Ovim tretmanom koriguju se sledeće regije:

 • jagodice
 • usne
 • donja vilica i brada
 • nazolabijalne bore
 • podočnjaci
 • nos

Kvalitetni materijali i dugogodišnje iskustvo lekara garancija su kvaliteta naših usluga.
Botox

Tretman botoxom namenjen je uklanjanju mimičnih bora lica koje nastaju zbog jake mimike i procesa starenja. Cilj ovog tretmana je ukloniti bore, a zadržati mimiku i prirodan izraz lica. Botoxom se tretiraju bore u gornjoj trećini lica:

 • horizontalne bore na čelu
 • vertikalne bore "mrštilice" izmedju obrva
 • bore "smejalice" oko očiju

Takodje se uspešno rešava problem hiperhidroze ( pojačano znojenje dlanova i pazuha).

Kvalitetni materijali i dugogodišnje iskustvo lekara garancija su kvaliteta naših usluga.
Lipoliza

Ukoliko nemate prevelik višak kilograma, ali su problem lokalizovane masne naslage ili celulit, rešenje može biti LIPOLIZA. Lipoliza je popularna nehirurška procedura kojom se tankim iglicama, direktno u masno ili fibrozno tkivo, ubrizgavaju aktivne supstance koje razaraju masne ćelije ili ćelije zahvaćene celulitom. Procedura je minimalno invazivna, nema neželjeni jo-jo efekat, a konačni rezultati se dobijaju nakon mesec dana i tada se procedura može i ponoviti ukoliko je potrebno.