Tretmani lica

HIGIJENSKI TRETMAN LICA

Podrazumeva dubinsko čišćenje kože, prilikom kog se odstranjuje sloj mrtvih ćelija na licu i otklanja nečistoće nagomilane u porama. Kako metode higijenskog čišćenja lica nisu univerzalne za sve ljude. Lekar i kozmetičar će na osnovu Vašeg starosnog doba i stanja kože odrediti koji je tip tretmana najpogodniji. Higijenski tretman lica sadrži:

  • obavezan mehanički piling ili mikrodermoabrazija (aparaturni piling)
  • čišćenje lica ultrazvukom tj. špatulom ili mehanički
  • dubinsku ozonizaciju i dezinfekciju
  • stavljanje maske koja odgovara Vašoj koži.

Ovaj tretman se preporučuje svima, muškarcima i ženama svih uzrasta.

KLASIČAN TRETMAN LICA

Podrazumeva prošireni higijenski tretman lica, gde se nakon mehaničkog pilinga i čišćenja lica radi još dodatno ručna masaža lica ili masaža specijalnim oklagijama predviđenim za lice (maderoterapija), revitalizacija i hidriranje lica unošenjem ampule ultrazvukom i maska koja odgovara tipu i stanju Vaše kože.

TRETMAN REVITALIZACIJE LICA

Radimo ukoliko lekar proceni da je Vašem licu potrebna dodatna hidratacija i nega koja uključuje masažu lica, maske i odgovarajuću ampulu.

RADIOTALASNI LIFTING LICA

Radiotalasni lifting lica je nehirurški tretman za zatezanje lica. Radiotalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina što dovodi do momentalnog zatezanja kože, a efekat se vidi odmah nakon prvog tretmana. Ovaj tretman se preporučuje za bore i linije oko očiju, spuštene kapke, bore na čelu i licu, nazolabijalne bore, bore vrata, opuštenu kožu dekoltea. Preporučuje se osobama od 25-e godine radi sprečavanja preteranog starenja. Koža lica i vrata postaje čvršća, fine bore nestaju, koža izgleda sveže, hidrirano, zateže se koža gornjih i donjih kapaka, ublažavaju se tamni kolutovi oko očiju. Ponavlja se jednom u 7 do 10 dana, preporučuje se 4 do 6 tretmana.

TRETMAN LICA RETINOLOM

Namenjen je za umanjenje i prevenciju pojave finih bora i linija, ujednačavanju tena nakon terapije akni i hiperpigmentacija. Piling je na bazi 3% retinola i patentiranog retinol boosting kompleksa. Pogodan je za sve tipove kože. Nakon tretmana uobičajena je pojava eksfolijacije (perutanja) koja traje 2 do 4 dana, uz pojačanu hidrataciju kože odgovarajućim kremama i savetuje se izbegavanje UV zraka. Tretman radimo na neosunčanu, svetlu kožu, u periodu jesen-zima.

TRETMAN ZA CRVENILO I PROŠIRENE KAPILARE LICA - NOREL DR WILSZ

Pomaže u smanjenju crvenila tj. hiperemije, iritacije, osećaja "gorenja" lica, dovodi do hidriranja, umirenja i opuštanja kože lica.